Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
Kehidupan Suatu Kenangan

Friday, October 28, 2011

rumah no 7 masak-masak



tajuk entry macam pelik. arh lantaklah! entry ni mase deepavali hari tu. baru sempat hapdet hari nih. hari tu we all decide buat spagethi, mushroom soup and begedel. yag somping2 jer dekat pukul 12. bagus.. bangun tidow jer dah pukul 9. maklumlah nak kembali normal otak kene makan sejam gak. hahaha


sampai carrefour gi Rengit coffee dulu. pastu baru marathon cari barang. naperlah tkder Tesco kat sini. carrefour tak feeling r. hik hik hik




sampai kat umah wat beramai-ramai. time wat begedel sumer sibuk nak membentuk. lantaklah korang. ntah aper rase. tapi heaven kalo dh reramai kan. kalo yang malas wat beso2 bio cepat siap, (aku letew.. kih kih kih), yang rajin wat comel2 (tapi last-last besau jugak) har har har




kirenyer hari tu rumah no 7 Taman Rona sangat penuh and memekak. aku risau gak kalo tetibe jiran-jiran aku pindah pasnih. keh keh keh!


penuh warna-warni deepavali kami pada hari tuh. sekian, terima kasih!


Thursday, October 27, 2011

oren, masker and tomato


Alhamdulilah settle projek video last minit we ols. keh keh keh. tapi seyesly memang besh group dalam seksyen aku. siap kene puji lecturer lagi. super duper like. pelakon-pelakon poyo tak berbayar sangat hebat menjalankan  shooting. hik hik hik


hari nih giler poyos pakai kaler oren gi kelas. striking gilak. sesekali. pon boleh. macam peminat Holland lak gitu. bole?


oren giler ko budak gemok. ngee~~~


well a bit pressure dengan asaimen-asaimen melambak sekarang but sangat puas hati bile dapat sumthing yang  bermanfaat. owh i like my student life now. xoxo. orait. ni video we all. sepatutnyer ader ending tapi ending tak siap memandangkan sumer bizi. hihihi. gasak r.



video


uiii songlap bedak sejuk Yatt as masker. pastu tomato. koz timun takder. geli weh pakai bende alah tu. tapi nak menjayakan lakonan eden turutkan ajer. kata retis. kan... :p


malamnyer gi ekspo konvo. siap menyanyi-nyanyi kat dataran tu. release habis. har har har. tapi dem r! time nak balik mase kat parking aku jatuh lagik! dem! dem! nasib tkder orang. and nasib aku sempat kontrol jatuhan itu. hahaha... si A'ah and Anny (again) gelakkan aku lagi. adeh! lawak pon ader.


tapi sekali lagi dem!


Wednesday, October 26, 2011

.... ........




oh tuhan...
dugaan apakah ini
pengujian paling berat aku rasakan
bila kau campak perasaan itu padaku

sesungguhnya aku tak pernah merasakan begini
sesungguhnya baru aku tersedar
bahawasanya
aku mengalami pengalaman ini

sesungguhnya
ini adalah anugerah terindah
dari yang maha kuasa
hakikatnya...

aku hanya seorang perempuan biasa
huh! 

which part...
i think i tewas dengan perasaan sendiri sekarang
and i must admit it!



Monday, October 24, 2011

rindu setengah mati




ok. fine. aku tak pernah rase macam orang yang sengal mabuk rindu kat orang. giler kentang lah! ape semua nih? need sleep to reduce that. :(

k. bai!



Sunday, October 23, 2011

15709km from me :(


sekarang dia dah jauh dari aku
Kami berbeza 6 jam

Hopefully dia baik-baik aje kat sana
Harapnya angin dapat sampaikan perasaan ini

Harapnya aku pun baik-baik kat sini
Meneruskan apa yang dicita-citakan

rasenya Allah paling mengetahui
Ape terlindung antara hati kami
sedangkan dia or aku sendiri pun..
belum tentu dapat rungkai sendiri

Akhirnya
aku tak dapat tipu diri sendiri
yang memang wujud perasaan ini

semoga dia baik dan sihat selalu
take care pek!

i'm gonna miss u every single minute!


Friday, October 21, 2011

macam-macam rasa



  1. kene review 15 jurnal. Isnin anto. nak wat asik takder mood jer. aisehh!
  2. kene tahan perasaan yang menggelodak nih. dem r!
  3. kene wat video presentation lagik. jammed otak weh!
  4. kene prepare 3 presentation and report semestinyer untuk minggu depan. arhh! pengsan!
  5. kene tahan perasaan lagik!
  6. wuuuu... jiwang-jiwang pon nak sebok time nih! halla!


Thursday, October 20, 2011

rase sedeh, nak nanges, emo




aku rase first time in my life aku rase camnih in term rase pada seseorang. aku pon tak paham. aku rase aku tak pernah se kritikal ini. huhuhu

rase sedeh dia nak gi jauh sebulan. rase nak nanges dia mesti jauh and perbezaan masa. emo bile counting bile dia nak balik pulak.

hopefully u jaga dirilah yer kat tempat orang. i'm gonna miss you :(





Wednesday, October 19, 2011

keje giler + sengal










gelak pecah perut habis!!! kalo gini mesti bersebab kan? minggu depanlah crite. kui kui kui..


Tuesday, October 18, 2011

library again?



Bagus!


video


ni adalah seminar untuk budak-budak baru macam we all kat uni nih. memang muke innocent habis bajet langsung taktau. siap melawat library bermai-ramai. so sekarang dah taulah rahsia library nih. 1 kelas gi koz WAJIB! tahniah pada yang dapat hadir! syabas betei!








Monday, October 17, 2011

kelas, lunch, hujan, phD, sup ayam, grooming



Kelas


- hari nih untuk hari baru minggu baru (week 6) aku rase cam segar gi kelas. rase semangat, rase ader soul. selalu aku cam menyampah dengan hari Isnin. tapi hari nih mak ok jew. and kelas Prof N sangat bermanfaat tadi. so aku rase macam besh. 3 jam aku rase macam 30 menet jer. lalala


Lunch


- pastu habis kelas macam teringin nak makan mcD. ajak si Ezhar. laju ajer pokcik tu kalo nak gi mcD. pastu ajak Mael. Nas pon join dengan geng-geng (Afwan, Nizam, Faiz) kelas sekali. ok jer. aku bukan perasan sangat saper yang join ke tak. koz aku dah lapor. ha ha ha.. 


- banyak gak bergosip dengan budak-budak nih. gasak korang r aku berdua jer pompuan dengan A'ah. gosip utama op kozlah balik cuti raye haji and mid sem. Nas bengang koz si A'ah cakap dia balik Rabu malam. padahal dia beli tiket Khamis malam. haha. lantak koranglah yang penting aku bahagia. boleh?










hujan


- time makan hujan turun dengan lebatnyer. wuu.. kalo takder kelas kompom aku tidow. yeyeahh! tapi aku tensen gak koz kete aku yang dah basuh (siap riak dengan abah aku lagi) dah kotor-kotor jugak. sentap mak taww! TAPI hujan tu adalah rahmat. Alhamdulilah :)


phD


- pukul 2 kelas Dato' K. wah.. eksaited tau. beliau bawak gambar penganugerahan Doctor of Education kat kelas. siap bawak topi lagi! haroslah mencuba kan? walaupun belom sampai ke phD haroslah feeling-feeling. haha. bile pulak nak merase erk?




Sup ayam


- balik hujan lagik. meredah pulak gi cari ayam nak wat sup. aku balik umah teros masak. teros makan koz dah malam aku malas nak turun bawah lagi. wow! sedap makan sup time hujan-hujan. sup ayam is my feveret! la la la


Grooming


- budak-budak umah nih balik dari Melaka terus hingar bingar rumah. masuk bilik Anny nak wat grooming untuk konvo depa. paling takleh blah bile si Hajar sengal gi tiru gaya lec we all. aaa... pecah perut. siap pakai tudung memang gaya lawak gilak r. pic tk dapat upload koz menyentuh sensitiviti kang. hahaha....



Kongrats Manje!


sorry Manje tak dapat gi majlis tunang ko. Aku jauh kat selatan nih. tak dapat curi mase. Kongrats dah selamat bertunang Sabtu lepas (15.Oktober.2011) aperpon aku doakan semoga ko bahagia sampai akhir hayat. tahun depan janganlah buat bulan 6. kompom aku tengah final exam time tuh. wuuu... watla lagi awal. hik hik hik








gilak gojes kawan aku nih. walaupun ostajah tetap meletup ko jah! haha.. seyesly kamu sangat cantik (koz memang ko tak pernah mekap kan) and memang  terpegun aku tengok. sangat cantik and sweet.  kalo kawan aku memang comei-comei. boleh? muahaha


Norsheila Manja wif Muhamad . semoga tabah menempuh alam pertunangan. semoga ikatan kekal sampai ke ijab kabul. as fren, aku doakan hubungan korang akan sentiase bersulam bahagia and diredhai Allah. Jangan gaduh-gaduh dengan En.Tunang yer. Kongrats my dear frend! :))


**heppy belated birthday ke-26 on 11 Oct hari tu**


Sunday, October 16, 2011

to Abah : ini bukti yer. hihi




lihatlah betape gigih anak abah nih basuh kete dengan gaya yang tersendiri. si A'ah pon kene pakse rela. sampai kene bagi bukti yer. kalo tak letak kang tak caye lak pokcik Muridan tu. hihihi



abah jangan tuduh aku tak basuh kate lagi yer. lihatlah kete itu dah bersabun bagai. takleh basuh selalu. Johor nih bukan macam Selangor abah oii.. dapat free air 20 meter padu pertama. mahal gilak. tengok bil air nak pengsan. kui kui kui. tu untung dok Selangor. hahaha


*bahasa 'aku' dengan abah aku adalah bese. koz Abah cakap "kite cakap dengan Allah pon 'aku'. tak pulak saya ker kite ker" so my abah memang sempoi. haha*


Encik Muridan, aku amat merinduimu. muah muah muah!


Saturday, October 15, 2011

wuuu... besau sey


dari cari tiket A'ah kat batu pahat merayau tak sudah-sudah. pastu pulang ke pangkal jalan (solat zuhur and asar kat umah) then sambung jenjalan ke Ayer Hitam. kekdahnyer hujan lebat time tuh. sejuk woo. sampai jer lepak dalam kete dulu memandangkan hujan turun lagi


10 menet pastu hujan reda. tinggal rintik-rintik jer. hoyeahh!! dapat berjimba ria. tujuan utama aku nak cari nenas yang besau gilak tu. budak-budak osmet aku lak nak cari kerepek. kat tempat dorang takder sangat kot. tu yang jakun. (kalo depa baca belog nih kompom depa kata "kuang ajaq" ang Tasha!)
kui kui kui


hujan tetapi gigih menabur duit. boleh?


op kozla wif A'ah,Yatt, CtK and Dila


tu dia.. ang pi sini nak mengaji ka makan kepek? haha.. larikk!!!


hasil menabur duit. keh keh keh!


wuu... giler ko saat aku terpandang nenas yang besau tu. jakun jap aku. sekelo rm2.00. okeh jer tu. ader 1 tempat tu memang giler baik siap bagi nenas free lagi. timbang2 kelo haroslah aku pakse suh lebehkan. muahaha.. atas dasar muke student yang mak bapak jauh sumer kan, dapatlah murah. so haros dikunjungi lagi before aku balik kampung raye haji nih. yeyeaahh!


~~terime arahan dari big boss ry haji bawak kete balik. baik bos!~~

Thursday, October 13, 2011

Dayah yang sweet :)






nih yang wat aku nak cepat balik koz ader orang leh belanja nanti. wakaka.. aper pon aku sentiase bersyukur dikelilingi kawan-kawan yang sangat besh walau di mana tercampak pon. hehehe. 

i love my pren so much muah muah muah la! :p

wif my sweet Dayah :p


Wednesday, October 12, 2011

oohh! moment nih sangat besh!



taraaa..............

inilah video yang wat aku and CtK meroyan. koz we all tak pernah pakai software Corel nih. pakai taram jer. so ni jer yg sempat edit. video nih gak rentetan kisah dari entry Back to School hari tu :)




ok fine. nampak sangat cikgu tu poyo kan. hahaha.. tapi memang we all gigih nak berlakon kat sekolah SMK Tun Ismail. sekolah tu memang old skool gilak. besh woo... i loikeee!! 


credit pada Nizam yang gigih bawak baju dari Pontian semata-mata nak penuhi lakonan nih. paling takleh blah dia siap pakai baju sekolah dari sane. leh lepak kedai mamak lagi. dah la pakai baju sekolah. steady r ko Nizam!


pada Hajjar jugak yang menggigihkan we all gi Simpang Renggam amek baju sekolah jugak. haha.. paling besh we all langsung tak create skrip. pakai belasah jer. tu pon makan 2 jam lebeh gak. penat woo jadi pelakon nih. wuuuu.....


tak lupe pada Yatt yang tolong rakamkan aksi we all. i loike! thanks pada semua yang terlibat. and gangster Hajar, Hajjar and Fara. serta budak baik si A'ah and Ctk. hihuu :)







Tuesday, October 11, 2011

aku taknak ulang masa!


selalu orang kate "andai dapat undur mase.. bla. bla bla.."

owhh! aku taknak kalo ulang mase semalam sampai hari nih. hahaha. gelong tahap cipan bhaii!! aku tak tido hampir 40 jam. wak luee.... hamek ko.. lame tak jadi macam nih. dulu mase degree record 3 hari. perghh!! mata panda kau!

asaimen Falsafah Pendidikan memang mencabar bile lecturer high expectation. wak luee! memang kompom gelabah r. hik hik hik. dan itu membuatkan aku dan kawan-kawan prepared habis-habis. sampai tak tidow malam. yang lain tidow gak. aku dengan CTK yang stay up sampai pagi siapkan video. siap sketch bagai. very amatur koz tk pernah pakai software tadi.

tibe-tibe elok jer pukul 5.15 pagi lappy si CTK wat hal. video tak save koz kalo save takleh edit. aku pon tak paham pasai pa. si CtK dah merah mate nak nangis. aku dengan Hajar lak speechless. dah la video mase kol 10 malam tu (untuk asingkan ahli panel) terdelete. memang perghh! sangat giler kentang. memang down giler-gilers. aku dah nekad kalo takder video aku tamau present (giler berani mati). memang sentenglah otak time nih. sampai 30 minit pon tak ok lagi. last2 aku cakap kat Hajar "kite tawakal jerlah wey. dah usaha. restart lappy. hopefully sistem recover balik"

and alhamdulilah nak loncat-loncat aku bile video 2 dapat recover balik. koz video tu tinggal kire-kire 3% lagi nak siap. maunyer tak meroyan. bala bala! keh keh keh. after siap jer terus mandi-mandi nak gi kelas untuk present. time tu hujan pulak. waduh waduh..

Sampai kelas, hujan lebat lagi. kerusi meja sumer dah prepare. time to present. aku selaku pengerusi and yang lain ahli panel. kene present 2 tajuk. syiokk wat jadi pengerusi. lagi2 depan classmate. gembel suda. haha... and say what?


before en. Hasyam datang. sengeh2 try test kamera wif Mael


ehem.... yang bukan group pon ienter frame..


diskusi bermula...


wajah cik pengerusi and CtK as jage slide. keh keh keh


ahli panel pertama (Hajjar, Fara & Nizam)


part A'ah and Hajjar (dasat weh time nih. kih kih kih)


part Ctk. only rakaman


En Hasaym puji group we all! arghh! speechless koz tak sangle akan dapat pujian dari kawan-kawan and lec. malu pon ader. hik hik hik. sangat berbaloi tak tidow malam tadi. rase nak melompat-lompat.

after present kelas tekno pendidikan pulak. mate aku dah layu koz tak tidow. petang kol 2-5 kelas research method pulak. memang ting tong tersengguk-sengguk aku. bayangkan 8 jam direct. memang ting tong. huhuhu. but happy our presentation berjaya!  yeahaaa!! kongrats to me, A'ah, Nizam, Hajar, Hajjar, Ctk and Fara :)



yeaayyy!!!!


~nak upload video esok~

Sunday, October 9, 2011

Saturday, October 8, 2011

macam raya


bangun tak hengat dah kol berape ntah. hari nih misi nak ke Simpang Renggam umah si Hajjar Ishak untuk makan-makan then amek baju sekolah. nak watper baju sekolah tu? rahsia ler beb.. kui kui kui

sempat posing hokay. walaupun dah agak lambat


pas zuhur (aku orang last mandi :p) terus gerak. tapi we all gi sekolah dulu atas urusan-urusan tertentu (bajet penting lettew). then teruslah meredah Ayer Hitam ke daerah Kluang. ececece...





tak ler jauh sangat umah si Hajjar nih. 9 orang gi. mau redah makan free ler katekan. keh keh keh. sampai-sampai jer sume muke kelaparan gilak. lawak pon ader tengok muke-muke dorang. hahaha. ker termasuk aku? hi hi hi

ni mase kat umah Hajjar. atas katil pon sempat posing-posing


lebeh kurang pukul 5 we all gerak balik. terima kasih banyak-banyak pada parents Hajjar koz sudi jamu we all dengan juadah ala-ala hari raya. sangat sedap untuk we all yang jauh dari mak bapak nih. hik hik hik. lain kali jemputlah lagi, we all sudi jer datang. la la la

tengok r pic Hajar Hamdan tu. muke bangun tidow. giler kelakar. kah kah kah!


terima kasih family Hajjar :)


After that terus singgah pekan Simpang Renggam. budak-budak nih nak cari baju konvo. layankan ajer. aku sempat dengan Anny layan cendol sementara tunggu budak-budak nih somping-somping. tak berhengat dorang ni menyomping. dasat...

Around pukul 7 we all terus gerak balik. niat asal nak singgah Ayer Hitam. bajet nak cari pasu kot. erkk.. tak ler. tipu jer. tapi memandangkan dah malam tidaklah jadi. teruskan perjalanan balik ke Parit Raja. Sampai dalam kol 7.30 pm. Alhamdulilah selamat.. 


minggu depan nak gi mane weh?  :p



Ĭ
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.