Hello.Do Follow Me? Back To Dashboard? Nice To Meet You.Visit Here Again =3
Kehidupan Suatu Kenangan

Tuesday, November 30, 2010

Penghibur Hati

adehhh...time blog nih ditaip aku dah senak perot gelak tgk aksi 2 org pelawak nih.. Saper lg kalo bkn Johan n Zizan (Jozan)....mmg "gelak guling2" r kalo tgk dorg wat spontan comedy.. berbakat sungguh mereka... Anugerah tuhan...

ok..tnpe melengahkan masenyer punn....jom kite tgk video dorg... Actually manyak tp aku upload satu jerlah...koz 1 ni pon wat aku gelak tak hengat donia... lega segala masalah.... regang segala urat... sendi2 pon longgar sket tgk... suke! suke! suke!

video

hahaahha...adehh!!.... takleh benti ketawa weh!..sengal tol mereka nih....manyak lg aku tgk video dorg nih... lg2 dlm crte chapalrela... takleh blah... aperpon mmg terbaek r!!

~~pengubat duka~~

Saturday, November 27, 2010

oh! ye ker?

hahaha.....nak gelak puas2 dulu b4 taip blog ni...hahahahahaha...!!!

ok....semalam aku n separuh geng 6 jahanam gathering kat shah alam. Ahli yg ader aku...Mokjey..Nija n Masni (tuan rumah punyer port)... punyerlah susah nak cari umah puan Masni nih... (cmner tk  ssh...bg direction roundabout salah..haha)... akhrnyer jumper....

sesampainyer di rumah beliau mestilah 3 org tak malu nih kelaparan kan...smpi sesat2...sian ktrg... nsb puan masni bg mkn...kalo tak mesti ktrg kebuluran...hahaha...TQ Masni...sedap sgt ko msk... (aku taktau mmg aku yg kelaparan ker aper)..tp marvellous!

so yg nak wat aku gelak gegiler n terkejut berok ble time ktrg bergosip2 2 terkuarlah story about my ex boypren... ghopenyer beliau dah kawen...baru jer kot....wah! what a surprised u!!...hahaha...at the same time aku tumpang heppy (lega sbnrnyer takder yg gila talak dah psni..hihihi)... semoga berkekalan hingga akhir hayat. amin...alhamdulilah....

aperpon..pertemuan dgn geng2 aku smlm mmg syok....aku rse kalo ktrg dok lelame kt stu mau pasni jiran2 dia bakor umah Masni koz ktrg gelak mmg gegar2... (npk sgt mengganggu ketenteraman awam..haha) ha 2 lah dulu mse kat uni dah bese gelak berjemaah smpi terbawak2 ble dah kuar... ish3..!


~~ex gelpren my ex boypren ble lak nak kawen yer?ahaks!~~

Thursday, November 25, 2010

The Silver Medalist

Well....seperti yg u all sedia maklum (kalo jenis kaki sukan dok melekat depan tv kalo ader aper2 event sukan like me).. mesti dah tau pasukan Hoki kebangsaan kite hanya berjaya meraih pingat silver menentang Pakistan td.. Sangat tidak dinafikan kehebatan pasukan pakistan (juara sukan Asia 8 kali) yg telah berjaya kalahkan my beloved Hockey team 2 berbalas 0...huhuhu...mmg sedeh tapi nak wat cmner...rezki tiada..

aperpon i ttp berbangga dengan pencapaian mereka kat Guangzhou ni.... aperpon walaupun tk dpt tiket automatik ke Olympic 2012 di London nti...hopefully Malaysia akan teros maju...makin bersemangat n yg plg penting akan menang!

oh yer!...kongrats 2 kontinjen Malaysia yg dah capai sasaran 9 pingat emas untuk hari yang ke 13 nih walaupun ader beberapa target tak lepas... tp oklah kan...at least taklah terok benor smpi tak dapat kan..kan..kan..kan..?agak2 ader tak tmbhn pingat emas lg erk?maklumlah dah hujung2 penutup dah...





Tahniah kepada semua rakyat Malaysia yg menyokong n sume kontinjen Malaysia yg mengharumkan nama Malaysia di peringkat dunia..setiap kejayaan 2 kan diiringi oleh usaha dan doa yg berterusan...tol tak?uii punyerlah skema ayat kat perenggan last nih...hahaha..MALAYSIA bOLEH!!


~~nasib bek gi Kedah sukan Asia dah abes~~

Wednesday, November 24, 2010

friend's engagement

Last week aku pon gi lah memenuhi undangan pertunangan kawan aku...ha yang ni kawan sekolah menengah aku mase form 6. and tak sangke we all same2 further study kat UUM....cme lain course jer...n En.Tunang dia pon same uni dgn we all gak....just asal Kedah jer....jauh no tunang hang sally...hihihihi.......

dahla we all terlambat ke majlis 2..tau2 smpi2 tgk siap ader dua canopy dgn scalope pink lg...dgn 1 bus yg besar n org2 dalamnyer bwk dulang... memula ingt salah umah...ble perhati lelame br dpt sahkan yg 2 mmg rumah Sally..hahaha..sengal punyer kawan..kawan yg sgt tak semenggah! punyerlah grand majlis tunang kawan aku nih!!...kelas!

ok...jom layan pic Sally or Sue or Sumata (kwn2 UUM pggl dia)..with Sani..


 
bersama2 en.tunangnyer...uiii....santeknyer kawan aku yer....hehehe.... all in soft pinky...seswaii....

aha.....sally dpt bunge dr sani...romantik gitu....bunge 2 pon mmg teramat cantiknyer....

dokumentasi i g majlis tunang dia aderlah wajib..haha..tgklah..org len tunang org len pgg bunge..gedik..hihihi....tp pelamin tak cukup besar utk kawan2 ko yg giler posing sally oii...2 lom zana n koni pulak yg datang...hahahaa

SELAMAT bERTUNANG SALLY!


~~kalo tanak tunang leh tak?hehehe~~

friend's weddings

oleh kerana hati sudah pulih (tggl sakit sket2..hihihi)....aku nak upload pic wedding kengkawan yg sudah melangkah ke alam baru...alam rumahtangga... congrats to them!..jodoh kamu sudah sampai.... as friend... sangat tumpang heppy.... :)

ok..the latest wedding yg aku g adalah wedding Eddy...kawan aku since sekolah rendah...eh tadika sebenarnyer. tp sekolah menengah len2... ok..meh tgk pic Eddy n suaminyer Ahmad...


eh silap... ni pic kawan2 Eddy....kat pelamin indah Eddy...hehehe....


ha...yg ni br pic Puan Halifatus Saadiah dgn hubbynyer....tahniah !!! tahniah!!!
(alamak..tarikh 2 tarikh kamera yg tak setting tau...ni sumer kamera cem...heheehee..)


suwitnyer puan princess....

personally...dia mmg wat pilihan kaler yg tepat....koz sumernyer cantik..kan?

ok...guys....seterusnyer kite ke wedding orglen pulak...hhehee.....

ha...yg ni lg sorg kawan sekolah rendah aku...tp sekolah agama lah...wedding dia 27 Nov ni..ni pic nikah beliau n en.suami dia..pic yg WOW!!!!....

congratulations Raezaihan!!...sorry tak dpt g majlis sanding kamu this week...koz ader hal lain..tp i wakilkan mak i yer....kamu sgt cantek di hari pernikahan kamu ...semoga berkekalan hingga akhrinyer...amin.. :)

actually manyak lg pic kengkawan yg kawen...sampai esok tk siap nak upload nih...hahaha...aku pon dah tak ingt brape ratus wedding (ntah2 ribu...haha) aku dah penuhi..koz meraikan kwn2 tersayang... kwn heppy i pon heppy lorh!!...

tp yg mencinyer ble g majlis wedding kwn2 ni akan ader jer soklan cepu cemas... "dora..ble ko nak kawen?"...arghh!!!!!!!!! soklan len takder ker?hahaha....jgn wisau..kalo aku jmpe mr right t aku kawenlah...dun worry my frenz...

jgn tak dtg ble i dah jempot dahla kan...yerlah tnyer beriya2.. begitu begini... udahnyer tak datang...sentap gak..hahaha... (eh pesal tetibe ayat mcm nak kawen jer..hahha) oh semestinyer lmbat lg... En.Suami tak muncul2 lg...knelah tgu..hihihi..gedik wehh!!






~~still tak menyabor nak g Kedah~~

Tuesday, November 23, 2010

Hati kembali pulih

erm....setelah asyik bersedeh jer...akhrnyer aku berjaya happy lik....! yeaayyyy!!!
Soal rezeki nih knerlah trust kat Allah....bak kate kengkawan aku...pasti ader sebab sumer ni terjadi.... Hope so i jadi lebeh tabah sesangat...aper nak buat...lom rezki.... jgan putus asa yer Dora!!...

"Percaya pada diri...dengan harapan dan keyakinan...." ewah!!..mcm dak2 AF plak aku... hihihi....
kepade sesaper yang sedAng bersedeh 2 udah2lah yer....jgn dibiarkan berpanjangan... rosak  mood jer tau!! jadi be happy n trust urself... ( udah jadi pakar motibasi pulak...hihihi)

perkara lain yang wat aku happy sesangat ble pasukan Hoki Malaysia masuk semifinal!! yeayyyy!!!! aku sgt suke n teruja n punyerlah kuat menjerit semalam sampai serak sore....cayalah korang!!! I'm proud!! Hope jadi juare lwan Pakistan esok... chaiyokk! 




semoga kebangkitan Malaysia same naik dgn kebangkitan aku jugak! Ya Allah...ringankan bebanku n murahkan rezkiku juga...amin.... :)


~~ tak sabor nak g Kedah~~

Saturday, November 20, 2010

Gembiralah wahai sang hati....




Mesti korang paham kan ble aku letak pic cenggini......2lah yg aku rase di pertengahan November ini......
sedih...kecewa...terluka...(macam2 r yg berkaitan kecuali happy) so sad memandangkan aku yg jarang dirundung sedih nih telah diselubungi kesedihan terlampau....mmg SEDEH!!!




perkara yg plg2 paling..paling...paling.. membuatkan aku bersedih hati ble aku tak dapat panggilan dr pihak yg sepatutnyer aku harap akan call....n seterusnyer tak dapat tpt untuk interview.... dan yang paling membuatkan aku nak meraung giler2 bile kawan2 aku yg len dapat panggilan 2...tapi aku n segelintir kengkawan len tak dapat....aduhai.....hati saper yg tak sedih..putus cinta pon tak sedih cmni tau!

aperpon ble diri dah bermuhasabah....hati tenang...berfikiran positif...tp jiwa tetap meronta2 KENAPA? KENAPA? KENAPA? so sad.....so sad....tp akhrnyer berbalik pada percaya soal rezeki dr Allah S.W.T
pasti Allah dah sediakan yg lebey bek utk aku n aku redha dgn ketentuanNYA...lgpon aku dah usaha sehabisnyer...dah berdoa setiap detik....n akhrnyer aku bertawakal....semoga ader rezki lain nti...

and tak lupa tahniah diucapkan kepada semua my fren yg dpt interview 2....buatlah yang paling terbaek. aku sentiase doakan korang....semoga korang berjaya...Amin...Luv u alls especially alumni GSTT 2009 (haha...dah alumni kiter yer...)




~~mengharap pada yang tak pasti~~

Thursday, November 18, 2010

oH! Harry Potter!!!!!

agak2 korang ader tak minat yang same dgn aku iaitu bc buku Harry Potter berulang kali?uii....
saper yg same 2 mmg i lap u lah!!hahaha

uiii......npknyer aku tersangatlah tidak sabarnyer nak menonton Harry Potter and Deathly Hollow Part 1.. TAPInyer......

uhuk..uhuk..huk....saper nak teman aku g?My dear Elly g Perak...huhuhu...
tkper2..aku akan gi gak..memandangkan skool holidayy..yeaayy!!!!!!!jom layaan pic my beloved Harry Potter...


hahahhaa...




Azimat maut.....
i) lmbang 3 segi tu mewakili jubah...
ii) lambang bulat tu mewakili batu kebangkitan..
iii) lambang tegak adalah Tongkat Elder..or Tongkat kematian...



guess what?agaknyer di mana ni? i guess at No 12..Grimmauld Place...




Lord Voldermort......uiii.....!!




i think this pic after bill's wedding...at Tottenham court way...Harry James Potter...Ronald Weasly and Hermione Jane Granger...so gojes!!!

aper yg pasti sy mesti akan ke panggung pnyerlah...jgn org jual tiket 2 jemu tgk aku dahlah...koz kebarangkalian aku tgk lebih dr sekali adalah 100%...hahaha.....

well nak korang tau...all buku Harry Potter adalah novel terbaik pernah aku bc....jgn tnyer aku novel lain...koz Harry Potter adlh TERbAEK weh!!!!

Sunday, November 7, 2010

bbq dinner with smktj crew ' 02

After isyak jer (maklumlah alim..melepaskan isyak dulu br kuar..hihihi) aku n member2 pon wat rombongan ke Pantai Remis utk menjayakan pre reunion dak2 alumni smktj... well...segan gak..maklumlah lame tk jumpe plus pulak gabung dgn dak2 skst...lg lah segan..huhuhu..

tp sambutan mmg menggalakkan...tp dorg mcm malu2 cipan..aku yg selalunyer hiper ni pon teros jd pemalu n lemah lembut gitu...hahaha...(pikirlah!)..tp still happening...aku rase kalo wat siang leh aku cuci mate bersih siket...(gatal wehhh!!!..)

aperpon sempatlah snap pic2 yg okay!!..(credit to Linda n Razali)...jom kite layan sume pic2 yg ader erk...
layan jgn tak layan olz!...



inilah ahli2 yg menjayakan bbq mlm tu...ramai kan?hehehe....



kekonon kandid...kandid kah?



kalo korg nak tau..punyerlah ssh nak snap pic reramai nih...smpi tukar2 jurukamera..hahaha..at last jd jugak... i like this pic so much!!



pic tuan punyer blog wajib letak!!..hahaha



with Linda yg sweet...(koz bgmbr dgn org sweet....)..hahaha...



kusyuk melakukan pemakaran sosej...yummy!!!...



en.Kumbang Larangankah?hahaha....dr kiri Linda..Maah..A'am n Tini...



kerang comel2....tp tak rase pon...dah kenyang....



zul...nasir..n ?(sorry taktau..hihihi)



giler r poyos pegang gitar...hahaha...merase r dr tidak..wehheee!!!



Mar with siti hidayah..sorang bakal mummy...sorg bakal wifey....congrats u olz!



ha...ni lah mak buyung utk mlm 2....sweet sgt kan?



aha.....menggedik we all!




sweet couple...merangkap En.Pengerusi...Jemek n his wife..Zaza...


so...2lah alkisahnyer erk....so hopefully akan gathering di mase akan datang...yg penting watlah siang erk...leh r aku bersihkan mate2 aku nih...hahaha...terapi aper?kan?

Saturday, November 6, 2010

~~ memori ~~

Di hening2 malam ni..tetibe teringat kenangan lama....ha..bile dah start tgk pic lame mmg tkleh benti la..huhuhu.....tergelak sorg2lah... aperpon nak gak upload pic memories 2 kat sini...

Guru Sandaran Tidak Terlatih (GSTT)..or Geng Sentap Tak Terkata..hihi... we all start kenal 16 Februari 2009 (kecuali Kema, Azie, Didi)..yg len Dayah Isa..Kak Elly..Elly..Hata...siti hidayah lak mmg dah kenal awal2..hihihi....kire Allah 2 mmg nak temukan dgn geng 1 kepala ni lah...peh..syukurr!!!

i ni mmg teramatlah kagum dgn kenangan lalu...tersenyum2 sorg jer jadinyer..huhuhu...


ok...jom layan pic we all.............




hihihi....kalo dah jadahnyer nak masuk pale dlm kamera..lagu ni laa...hahahaa




 kat bagan Lalang,Sepang....time ni siap2 nak g Nilai 3..somping3....mampukah?haroslah!!..kate kaye!




After balik dari Nilai..aktiviti bbq...time ni tamak punyer Dayah..tk bg mkn kerang...hahaha..oh..we all in Red!!...bukan Red Warrior..tp Red Giant!!




Time nih nak g merayau kat Sunway Pyramid..jadi jer....tp dokumentasi adlh penting okay..huhuhu




hahahahaa...PIKIRLAH!!!...pompuan plg sengal pnh aku jumper...pssstt...hehati...dia ni suke seduce laki org tau...hahahaaa....




 erm...no comment!




hahhaa...jamuan mkn di rumah kema...claim jamuan mse kema tunang (mase tunang adlah raye ke5...jadinyer nak mkn tk sempat...so..kitrg claim r..hihihi)...perghh!!...
time nih sume kelaparan...sume bwk gondo memasing..hakhakhak!!!





memory ni lah yg wat aku pnt gelak...mmg gurau kasar....kalo tak..didi mesti dah kne makan dgn ikan2 kaloi 2...hahaha



walking without wings.....sweet!

aha..klassik kan?credit to Elly....di Kota A'Famosa..Melaka....aku tak dpt bygkan kalo meriam 2 meletop..hihihi



cmner kalo keretapi ni jalan lak?hahaha..............time ni sume org pandang..
(dengki r 2..haha)



adehh!!...yg ni plg lucu..ader ker ktrg suh pkck 2 amekkan pic dia kata
"ok...ready..1..2..3..KETAWA!!"..
adehh!!....cover baek punyer kitorg..padahal pas 2 rabak perot gelak..kahkahkah!!!



makan hati pada geng 9 jahanam yg tak dapat ikot..hihihi



time ni Kak Elly bertunang...setau aku...sepanjang kwn2 bertunang..or majlis2 dorg..tk penah kitorg tggu smpi habis..koz dtg nak makan je..pas 2 lesap..hahaha



di sinilah lesapnyer ktrg..siap tukar baju okay.....konon jogging..padahal..anyam ketupat kan..hahaha



kenangan raya thn 2009..............



owez sweet......(sila muntah..)



kenangan raye thn ni (2010)........oh...sgt memory yer....huhuhu



Miss Dayah yg lemah lutut...pikirlah..nak ngorat laki org di hari persandingan org....sampai en Gaban pon tergelak..adehh...dayah..bertaubatlah..hahahaa




Love this pic so much!!!!


aperpon...........friendship forever k.......... (hope generasi kita takder yg tiru kesengalan kite...tiru kelembutan n kesopanan kite..hihihi)..masalahnyer aderke?hahahaa.........
Ĭ
This Template Was Made & Design With Love By Nabila Medan. All Right Reserved To Me.